… med innholdsproduksjon! Med så mye konkurranse der ute, er det viktig å skille seg ut. Og da er innholdsmarkedsføring er en god måte å tiltrekke seg oppmerksomheten på. Det er basert på å skape relevant og verdifullt innhold for å tiltrekke og engasjere potensielle kunder. Her jobber man med å skape og produsere innhold ved å bruke journalistiske og fortellende metoder i kommunikasjonen. Man kan gjøre dette ved å dele for eksempel:

  • Videoer
  • Blogginnlegg
  • Innlegg på sosiale medier
  • Podcast

I tiden før sosiale medier, da markedsføringen kun bestod av enveiskommunikasjon mellom bedrift og kunde – ble markedsføringen pushet på potensielle kunder og var ikke rettet spesifikt mot en målgruppe. Nå er det en helt annen verden hvor potensielle kunder velger selv når de ønsker å engasjere seg eller komme i kontakt med bedrifter eller merkevarer. Dette skaper et gyllent tidspunkt for bedrifter å interagere med kunder på, nettopp via innholdsproduksjon.

God innholdsproduksjon er basert på å forstå hvem du skriver til og du må finne behovene deres. For dess mer du forstår behovene deres, vaner og interesser, jo mer vil du bygge relasjon med dem. 

Eksempel

Se for det at du driver et bakeri og ønsker å vekke oppmerksomhet for ulike produkter du selger og tjenester du tilbyr. Da kan du for eksempel lage innhold om oppskrifter eller tips til hvordan du kan pynte muffins. Dette kan du så dele og promotere på bedriften din sine sosiale medier.

Når mai nærmer seg er mange som skal konfirmeres. Da er det mange stressa mødre der hjemme som da har altfor mye å tenke på. Men, bakeriet har skrevet et blogginnlegg om kaker til konfirmasjon, så bra! Ved at bakeriet har delt oppskrifter og sin egen kunnskap, vil det føre til troverdighet og tillit. Leseren får nå en relasjon til deg som bedrift. Og dette kan igjen føre til at de velger å kjøpe noen ekstra kaker av bedriften din, fordi de allerede har kjennskap til deg.

3 nøkler

  1. Svar på kundens behov
  2. Gi dem noe av verdi ved å dele kunnskap
  3. Sørg for at de ønsker mer

Ta deg tid til å bli kjent med publikumet ditt. Følg med på hvem de følger på sosiale medier og hva de interesserer seg for. Eksperimenter med ulike måter å lage innhold på som kan fenge publikumet, og tør å gjøre dette i ulike formater. Velg rett plattform hvor du skal publisere innholdet, og pass på at du snakker direkte til dem med et språk som de selv snakker. Gjør innholdet ditt unikt, interessant og spennende. Bruk engasjerende titler og bilder som vekker oppmerksomhet!

Husk på de tre nøklene når du skaper innhold, og prøv deg fram! Da har du kommet langt på veien til en synlig bedrift med gode kunderelasjoner.

Et godt tips til en enkel tjeneste hvor du kan lage innhold er Canva. Om du vil bli enda bli enda bedre på dette, ta en titt på blogginnlegget om å bli synlig på Instagram.

– Frida

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.