Det er ingen tvil om at vi er mer digitale enn noen gang før. Kjøpsatferden vår har endret seg grunnet en verdens-pandemi, og det vil den fortsette å gjøre så lenge samfunnet er i endring. Derfor er det viktig at man følger med på hvordan markedet utvikler seg. Noen av trendene og forventingene annonsører har for fremtiden er at det vil bli mer video, influenser-markedsføring, e-handel og et større fokus på velvære og fysisk helse (Uredd.no). Alle de ulike trendene på markedet kan treffe de forskjellige målgruppene i ulik grad, men hvilken markedsføringskanal passer din målgruppe best?

Det finnes ingen fasit over hvilke markedsføringskanaler som passer akkurat best for bedrifter, men det er noen kanaler som øker i popularitet mens andre er på vei ned. Instagram er en av plattformene som interessen fortsatt øker. I følge annonsørene sine fremtidige trender, så tror jeg det de er en god match med hva Instagram kan tilby.

I dette innlegget skal jeg argumentere for hvorfor jeg mener Instagram er en plattform veldig mange bedrifter kan ha et stort utbytte av å bruke. Å være aktiv på Instagram er helt gratis. Selv om kostnadene er så lave, er gevinsten stor gjennom økt synlighet. Din bedrift må være der kundene dine er, og på Instagram finner man så utrolig mange. Argumentene mine vil bestå av ulike statistikker og trender.

INSTAGRAM

Første kvartal 2021 var det 2 609 000 nordmenn som hadde bruker på fotodelingstjenesten, derav 78% av de som er mellom 18-29 år (Ipsos 2121). Instagram ble opprettet allerede i 2010 før det i 2012 ble kjøpt opp av Facebook. Disse 2 sosiale mediene kan sammenlignes ved at de begge har muligheten til å kunne like og kommentere innleggende til andre brukere. Allikevel ses Instagram på å være en hybrid mellom Facebook og Snapchat på grunn av applikasjonens gode video og bilde løsninger. Dette gjør at Instagram passer spesielt godt for virksomheter som har et visuelt appellerende innhold som blant annet mat, klær og reise. (Markedssjefene 2021).

Her har du 8 gode grunner til å velge Instagram

  1. Man kan enkelt publisere på Facebook og Instagram samtidig.
  2. Plattformen er helt gratis å bruke.
  3. Har mulighet til geo-tagging som gjør at bedrifter kan nå ut lokalt gjennom å gå via plassering.
  4. Visuell kommunikasjon fortsetter å bli mer populært, der Instagram er en av det beste alternative blant de sosiale mediene.
  5. Gjennom å bruke hashtags/emneknagg kan mann potensielt nå ut til flere personer som interesserer seg for hva du legger ut.
  6. Instagram viser fram bedriftens personlighet. 
  7. Enkelt å besvare ulike spørsmål fra følgere.
  8. Får god innsikt i hvem som er publikumet ditt med tall fra Instagram.

Hvordan mener jeg bedrifter får størst utbytte av Instagram?

Da man oppretter en bedrifts-bruker på Instagram kan det være lurt å tenke på hva salgs type bruker man ønsker å være før man kaster seg ut i det. Hvem ønsker du å nå ut til?

Deretter bør tilpasse brukeren utfra det publikummet du ønsker å nå ut til. Er det for eksempel til unge mennesker, bør både tekst, video og bilder være appellerende til målgruppen.

Hvem er målgruppen?

Før man starter opp bør også bedriften ha klare rutiner på hvem skal være aktive på appen til enhver tid og hvordan bedrifter ønsker å vise seg frem. Dette gjør at det ikke blir noen misforståelser, slik at for eksempel meldinger fra kundene blir besvart. Tillegg til at arbeidsfordelingen blir jevnt fordelt.

Hvorfor er ikke flere aktive på stories?

Jeg følger mange bedriftsbrukere på min private Instagram, og det store forbedringspunktet mener jeg er at veldig få er flinke til å benytte seg av stories. Gjennom at man bruker et par minutter på dette hver dag er plutselig brukeren mye mer attraktiv. Det vil skape et mye større engasjement blant følerne ved å for eksempel legge ut en spørreundersøkelse. Siden hver femte story resulterer i et engasjement i form for en direktemelding og en direktemelding som blir svart raskt og godt kan fort ende i et salg (webgruppen 2017). En annen fordel med å bli mer aktiv på stories er at det resulter ofte i at man blir mer synlig og får flere følgere. Bruker man hashtags og geo-tagging vil dette hjelpe til.

En variasjon mellom videoer og bilder vil også trolig være mer interessant for følerne. Bruken av video er absolutt en trend som er verdt å følge med på.

Visste du at ved 10 000 følgere får man muligheten til å kunne legge til link på stories?

Hvordan ta Instagram brukeren til neste nivå?

Si du har en bruker som er flink til å publisere jevnlig og svarer på spørsmål, men veksten av følgere har stoppet litt opp. Da vil jeg anbefale å putte litt penger inn i det, gjennom annonser, konkurranser og influenser-markedsføring.

Du kan nå ut til utrolig mange mennesker gjennom å bruke få kroner på annonser. Noe jobben min hadde god erfaring med var å «booste» et innlegg som var en konkurranse. Dette resulterte i at folk tagga hverandre og begynte å følge fordi det var stor interesse rundt å vinne en premie. Dette skapte også et bra engasjement.

En trend som vokser raskt, er at bedrifter velger å samarbeid med influensere. Dette er på grunn av at informasjonen blir mer troverdig da en kjent person, man kanskje ser opp til, skryter av et produktet.

Er det verdt å bruke penger på Instagram?

Å bygge seg opp en stor følger-base på Instagram vil være utrolig verdifullt. Spesielt nå som e-handel har skutt i været grunnet Covid19. Om det vil fortsette å øke like mye etter at verden blir normalisert er uvisst, men det har hvert fall bidratt til at mange har fått et sterke forhold til e-handel. De fleste butikker er ofte ikke åpne hele døgnet, men det kan nettsider være. Gjennom god markedsføring på Instagram, vil kunden ende opp på nettsiden til bedriften, som mest sannsynlig vil øke omsetningen.

Konklusjon

Jeg tror at mange bedrifter undervurderer gevinsten av å være flinke på Instagram. Mange ser kanskje på det som mye styr å drive en bedriftskonto, men med gode rutiner og samarbeid er det veldig enkelt å kunne være aktive. Hvorfor ikke være aktive på en plattform der 2 609 000 av dine norske kunder har en bruker?

For at man skal kunne lykkes på Instagram bør man ha en personlig bruker som klarer å tilpasse innholdet mot den aktuelle målgruppen. Å være aktiv på stories kan bidra til at man får et større engasjement blant følerne sine. På et punkt vil nok veksten blant følgere stoppe litt opp. Da kan konkurranser, annonser og samarbeid med influensere være gode løsninger til å fortsette veksten.  

-Gabriel

Ønsker du å bli bedre på å skape gode kunderelasjon? Da bør du få med deg dette blogginnlegget!

Kilder:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Comments

No comments to show.